Studiereizen

Coördinator : Guy ADAM

Sinds 1998 worden regelmatig studiereizen voor onze leden ingericht.

Deze reizen met autocar hebben als objectief de kennis van de militaire geschiedenis van onze leden aan te scherpen maar toch ook om onze leden een aangename daguitstap aan te bieden. Tijdens deze reizen leren we ook andere leden van onze Vereniging beter kennen en kunnen we samen op een aangename manier van gedachten wisselen.

In het kader van deze studiereizen bezoeken we locaties bekend om hun interessante musea voor krijgsgeschiedenis of wapencollecties maar ook forten en fortificaties, vestingen en bunkerlinies, slagvelden, militaire begraafplaatsen, versterkte kastelen, citadellen en indrukwekkende oorlogsmonumenten.

De laatste jaren bezochten we o.a. volgende bestemmingen in België, Frankrijk en Nederland.

* Oorlogsmusea in Péronne, Verdun, Calais, Overloon, Delft en Raversijde.

* Forten van de Versterkte Stellingen Antwerpen, Namen en Luik.

* Forten aan de Hoek van Holland, Verdun, Seclin en Condé.

* De citadel van Lille en Diest

* en nog veel meer…...

Om u een beeld te geven van het type van de locaties die bezocht werden of mogelijk nog in ons programma zullen opgenomen worden, verwijzen we naar de fotos in de bijlage.

Wij hopen u op een van onze volgende studiereizen te mogen begroeten.

Voor meer Info kunt u ook terecht bij Guy ADAM, coördinator van de werkgroep Studiereizen, met een email naar: g.adam1340@gmail.com , of op ons secretariaat op 02/737.78.90 (dinsdag en donderdag van 10 u tot 15.00 u)