Studiereis naar Zeeland (NL)

Studiereis naar het Nederlandse eiland Walcheren, met bezoeken van het bevrijdingsmuseum van Zeeland en de oude stad Middelburg

Hoofdgevel van het stadhuis Middelburg

PROGRAMMA:

Graag nodigen we u uit om op zaterdag 3 september deel te nemen aan een mooie en interessante studiereis naar de Nederlandse provincie Zeeland.

Ziehier de grote lijnen van het voorgestelde programma:

07.45 u. Bijeenkomst vóór de K.M.S. Renaissancelaan 30 te 1000 Brussel; registratie van de deelnemers.

08.00 u. Vertrek per luxe-autocar naar Nederland en het “Bevrijdingsmuseum Zeeland” in Nieuwdorp op Walcheren. Dit mooie en nieuwe museum kreeg zijn huidige vorm in 2019. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland beschikt over een rijke verzameling van 40.000 collectiestukken, tentoongesteld over 2500 m² museumoppervlakte.

09.45 u. Bij aankomst in het museum krijgen we koffie en appeltaart.

Een filmvertoning en een inleiding voeren ons vervolgens terug naar de jaren 1939 tot en met 1945 en de bewogen geschiedenis van Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog. Talrijke diorama’s, getuigenissen, uniformen, documenten, foto’s laten deze periode herleven en begrijpen.

Reconstructie in het Bevrijdingsmuseum

Aandacht gaat ook naar de zware gevechten tijdens “de Slag om de Scheldemonding – 1944” en rond het museum, naar het “Bevrijdingspark Zeeland”, met zijn Duitse bunkers, strandhindernissen, een Britse Baileybrug, Sherman tanks enz.

12.00 u. Omstreeks het middaguur gaan we naar het restaurant van het museum voor een “typisch Nederlands luxe arrangement van de lunch». De drank is niet inbegrepen (softdrinks, bier, wijn enz.) en is vrij door u te bestellen.

14.00 u. We rijden naar de mooie oude stad Middelburg waar we parkeren op de voormalige schietstand van de kolveniers-burgerwacht van Middelburg, achter hun kazerne d.d. 1611.

14.45 u. Vertrek per motorboot voor een schilderachtige stadsrondvaart met Franstalige commentaar. We varen onder lage historische bruggetjes, langs mooie huisgevels, voorbij 100 jaar oude zeilboten, door een gerestaureerde oude sluis en nog veel meer.

Middelburg : Stadsrondvaart

16.00 u. Na onze rondvaart maken we een korte stadswandeling langs de Lange Reve tot aan de levendige “Markt” waar we het mooie gotische stadhuis anno 1521 kunnen bewonderen.

In deze schitterende omgeving zijn we helemaal toe aan het glas van de vriendschap aangeboden door uw Vereniging in een mooi café met name de “Amadore, Markt 17”.

Na 17.00 u.  Rijden we terug naar Brussel.

INLICHTINGEN:

Vertrek en terugkeer van de autocar vóór de Koninklijke Militaire School, Renaissancelaan 30, 1000 BRUSSEL

Datum: zaterdag 03 september, vertrek om 08.00 u en terug rond 18.45 u.

Deze activiteit wordt aan KVVL-leden bestemd, maar een KVVL-deelnemer mag door een andere persoon [echtgeno(o)t(e) of vriend(in)]  vergezeld worden.

Deelname: 57,00 EUR per persoon, alles inbegrepen (behalve de drank bij het middagmaal in het restaurant van het museum die individueel betaald wordt)

Inschrijving per e-mail of telefoon naar ons secretariaat en door overschrijving op de rekening van de KVVL:

 BE21 3101 0604 1803 met vermelding « Uitstap van 03 september 2022, naam/voornaam van de deelnemer(s) ».

Uiterste datum voor inschrijving: 25 augustus 2022.

Info voor inschrijvingen: srt.sramakvvl@gmail.com

Terug naar “Info KVVL !”: hier klikken