Voordracht op zaterdag 19-11-2022

De KVVL nodigt u graag uit op haar voordracht van zaterdag 19 november van 10.30 u tot 11.30 u in de Bordiau hal van het WHI – Kon. Legermuseum Brussel,  met als thema :

“La marine française Royale, Nationale, puis Impériale de Louis XVIII à Napoléon III”

De spreker is  Kolonel SBH Rw b.d. GUY ADAM

Kol SBH Rw b.d. Guy ADAM

Omschrijving van de activiteit

Deze voordracht is het chronologische vervolg van een eerste voordracht die door Kol Guy ADAM in 2018 gegeven werd, met als titel : « La Marine royale, nationale puis impériale de Louis XVI à Napoléon 1er ».

Deze tweede voordracht heeft als doel de karakteristieken van de schepen en de tactiek van de zeeslagen tijdens de beschouwde tijdperken te laten kennen.

Zeeslag bij de Kapen van Virginia (VSA)

De voordracht duurt één uur en wordt in het Frans gegeven; de deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen aan de spreker in het Frans of in het Nederlands te stellen.

Op het einde van de voordracht wordt door de KVVL aan de deelnemers een drink aangeboden; dit laat de deelnemers toe herinneringen of andere commentaren uit te wisselen.

Voorwaarden voor deelname :

Met een vooraf inschrijving via het KVVL-secretariaat, per e-mail naar srt.sramakvvl@gmail.com of per telefoon op 02 737 78 90 (op dinsdag en donderdag tussen 11u00 en 14u00), en op vertoon van uw lidkaart aan het onthaal van het KLM is de toegang gratis voor de leden van de KVVL en de leden van het WHI evenals voor één enkele persoon (partner of vriend[in] die geen lid is) die een lid vergezelt.

Andere personen zullen de toegangsprijs tot het KLM aan de ingangsdesk op de dag van de voordracht moeten betalen; de deelname aan de voordracht met de drink van de vriendschap is gratis.

Uiterste datum voor de vooraf inschrijving: 15 november 2022.