Merkwaardig boek door Br. COLSON

Belgen in het Habsburgse leger door Bruno COLSON,

geassisteerd door Pierre LIERNEUX

Omslagpagina’s

Ontdek aan de hand van dit boek een vergeten avontuur, namelijk dat van de “nationale regimenten” die in de Oostenrijkse Nederlanden werden gerekruteerd, anders gezegd: in wat vandaag België is. Ze namen het op tegen Frederik de Grote en Napoleon. Deze vrijwillige elitesoldaten waren niet zo talrijk, maar genoten des te meer faam, want de Habsburgse “Walen” namen aan alle veldslagen deel. Meer nog, hun officieren – edellieden uit een nochtans eerder beperkt territorium – werkten een uiterst professionele militaire traditie uit. Ze speelden een essentiële rol in de bevelvoering en het militaire denken van het Oostenrijkse leger.

Deze originele aanpak van een ruimschoots onontgonnen onderwerp wordt op uitzonderlijke wijze geïllustreerd. Het Koninklijk Legermuseum, musea en bibliotheken in Brussel en in Wenen, evenals enkele Belgische kastelen groeperen hier voor de eerste maal een grootse verzameling collectiestukken en voorstellingen van dat immense leger, een strijdmacht die dikwijls verwaarloosd wordt, maar die de vastberaden tegenstander was van twee der grootste militaire genieën.

420 pagina’s

Het boek bestaat in 4 talen; Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Prijs: 89,9 Euro + verzendkosten (voor de leden van KVVL : gratis vervoer in het Brusselse Gewest op aanvraag in uw bestellingse-mail)

Bestelling per e-mail aan: e-invoicing@warheritage.be

Link naar website KLM:  https://www.klm-mra.be/D7t/nl/content/militaria-verlag-belgen-habsburgse-leger

Merkwaardig boek van Bruno COLSON

Terug naar Info KVVL : hier klikken